Participanți club: Ștefan U., Mihai E., Sebastian P., Cristina S., Adrian R., Gabi C., Lidia D, Gigi D, Octavian Z., Georgiana L., Maria U., Ema R., Aurora P., Christian R., Radu T., Mihaela I , Letitia C. , Cezar S., Alin P.

 

Vineri, prima echipa ajunsă mai devreme în Polovragi, formată din Ștefan, Mihai și Sebastian intră în peșteră pentru a continua decolmatarea într-un punct de pe galeria din aval. Echipați cu săpăligă și găletușe băieții au început săpatul. Nu după mult timp au ajuns la roca mama și speranțele pentru acea zonă s-au risipit. De frustrare, cum zice Ștefan, au pornit în aval și au mai tatonat alte câteva locuri, săpând cu spor dar din pacate oprindu-se la stâncă. Au revenit pe seară la pensiune.

Sâmbătă, o primă echipă a pornit spre peșteră cu noaptea în cap (în repere speologice, adică la ora 10.30). Echipa, formată din Cristina, Adrian și Gabi urmam să urcăm pe Hornul Lidiei pentru a începe decolmatarea acestuia.

Pe Horn (foto: Gabi Constantinescu)

     Am decolmatat în tavanul hornului o lojă în care poți stă în picioare ușor aplecat. Am curățat până la stanca, direcția în care se mai poate sapă fiind de acum în sus. Am revenit la pensiune pe seară, după 8 ore de săpat.

O parte din argila scursă de pe horn (foto: Cristina Stika)

     O a doua echipă formată din Ema, Maria, Sebi, Mihai, Ștefan și Ina au plecat pentru a sapa și carta în Diaclaza. Săpătura este relativ greoaie (anevoioasă că să cităm unul dintre protagoniști), dat fiind locul strâmt și zonele restrictive de depunere a nisipului. Ștefan și Ina au cartat integral galeria, ieșind abia pe noapte din peșteră.

O a treia echipa formată din Gigi, Aurora, Christian, Letiția și Cezar au intrat la prânz într-o tură de vizită, parcurgând peștera între cele două întrări – din aval spre amonte.

La Babanu (foto: Gigi Dragomir)

     O a patra echipă formată din Octavian, Georgiana, Lidia, Radu și Mihaela au intrat la săpat intr-un punct de pe galleria din aval si la scurt timp au spart un plafon prin care se pare că se trece intr-un gol mai mare. Au oprit decolmatarea și au parcurs peștera spre ieșirea din amonte, in vizită.

La săpat (foto: Cristina Stika)

     Duminică au existat două echipe de subteran formate din Lidia și Georgiana, Octav și Ștefan. Fetele au intrat intr-un parcurs din aval spre amonte pentru a închide poarta care limitează zona speologică de cea turistică (rămasă deschisă în urma turelor de sâmbătă), iar băieții au intrat pentru cartare. Restul participanților au făcut diverse tatonări de suprafață, desupra cheilor Oltețului.

Deasupra Polovragiului (foto: Maria Ungureanu)

 

Prima echipa de Polovragi din acest an (foto: Adrian Rădulescu)

 

Întocmit: Cristina Stika