Participanți club: Radu D., Răzvan O., Ștefan U.

 

La invitația lui Ovidiu Dolcan de la Silex Brașov, am pus umărul la deplasarea câtorva materiale necesare continuării explorării în această nou nouță cavitate a județului Gorj, ajunsă la 5Km topografiați și explorată începând cu anul 2015 de speologii clubului din Brașov.

Am pornit în data de 15.12 la ora 19:00 spre „locul de baștină” Polovragi. Un trafic autentic de București ne-a facut să „reușim” să ieșim pe autostradă abia după o oră. Înghesuiala a durat până la Rm. Valcea. O dată intrați spre Tg. Jiu, am putut respira ușurați.

Am ajuns la pensiunea Valea Cernei puțin înainte de miezul nopții. Ne-am luat camera rezervată în primire și am mancat „din traistă”. Ne aștepta o tură estimată de 14 ore, astfel că nu am mai zăbovit mult și ne-am culcat.

La ora 8:30 am fost treziți de colegii din Brașov. Am luat micul dejun împreună și am făcut cunoștință cu ce urma să căram și mai ales, pe unde.

La ora 11:30 am intrat și noi trei în cavitate după ce am făcut o cale întoarsă de la peștera la pensiune pentru un ham uitat în bagaj. După primele săritori, am ajuns din urmă ceilalți trei colegi.

Tura a durat 15 ore și 30 de minute și ne-a placut foarte mult.  Cavitatea este sportivă în prima parte prin prisma spațiilor deloc generoase. În a doua parte, cavitatea impresionează pur și simplu prin volum, varietatea formelor de coroziune dar și a speleotemelor.

Trebuie felicitați sincer colegii de la Silex pentru o așa explorare și le mulțumim că ne-au invitat și pe noi. Am fost de folos cu materialele deplasate.

Am incheiat anul cu o tură de anduranță!

 

Întocmit: Radu Dumitru