Participanti club: Radu D., Răzvan O., Sebastian P., Ștefan U., Maria U., Corina O., Aurora P.

 

Tabără ținută cu ocazia zilelor libere de sfântă Mărie.

Scopul mini taberei era să continuăm cartarea în Peștera cu Surpriză după escaladarea în prealabil a hornului existent, echiparea unui palan pentru parcurgerea „salam” a unui aven extrem de strâmt din Dealul Bile și schimbarea corzii de la cascadele de 6 m și 18 m din Peștera Pârgavului. Cum tabăra a fost formată majoritar din începători, tabara s-a transformat într-una de inițiere în speologie.

Vineri am început cu o nebunie de drum de 12 ore până la Topești. Toată capitala pleca în vacanță… . Alimentele le-am achiziționat din Tg. Jiu pentru a nu se strica în caniculă.

Sâmbătă am intrat în Peștera Pârgavului pentru a schimba coarda de la cascada de 6m, coardă ce data de prin anii ’80, fiind coarda inițială de pe cascada mare, de 18m.

Dacă sambătă am reușit să ne urnim la ora 12:00 de la corturi, nu la fel s-a întamplat și în celelalte zile:

Duminică am „socializat” mai mult online decât live datorită și unor averse de ploaie, până pe la ora 16:00. A fost zi de inițiere în T.S.A. pentru toată gașca la Avenul nr.1 din Dealul Chicera. Cu această ocazie am refăcut echiparea capului de put. Avenul e folosit de localnici ca și groapă de gunoi. E plin de PET-uri, saci cu diferite blănuri și câte și mai câte… .

Luni a trebuit să facem o pauză de realimentare în Tismana căci terminarăm mai tot ce cumpărasem la venire. Drept pentru care la ora 14:00 încă eram în orașul Tismana.  După cumpărături, am mers la Peștera Gura Plaiului pentru marcarea numărului de cadastru și vizită.  TPS: 3 ore. Am realizat un punct cald și am exemplificat poziția repaus sub folie.

momentul în care am realizat toți că altcineva ar trebui să aibă apă

Marți a fost ziua în care s-a realizat, în fine, un obiectiv al taberei: Radu, Sebastian și Răzvan au intrat în peștera Pârgavului pentru schimbarea corzii de pe cascada de 18m și mâna curentă între ea și cea de 6m. Întregul pasaj între C18 – C6 acum e echipat cu o coardă nouă semistatică Type A de 70m cu diametrul de 10,5mm. Au fost bătute 7 ancore mecanice (gujoane) de 10mm. Am parcurs cavitatea până la Sala Gioni Baboș și am realizat câteva fotografii de calitate. TPS 7h30min. Ceilalți rămași în tabără, au strâns calabalacul și au spălat parțial echipamentul, apoi au plecat spre casă. Echipa de subteran a plecat spre casă la ora 4:00, miercuri.

 

Întocmit: Radu Dumitru