2015

12-14.06.2015 Pestera Sura Mare

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Adrian Radulescu, Robert Stroe, George Scarlat, Alexandru Grecu, Sebastian Popa, Mihai Hristescu, Razvan Olaru.

Alti participanti: Tiberiu Marian.

Ne-am impartit in doua echipe cu obiective distincte:

Radu, George, Adrian, Sebi, Alexandru si Robert au pornit la ora 11:00 spre finalul cavitatii cu scopul de a filma segmentul respectiv. Dupa 4 ore ajungeau la Sifonul Englezilor dupa „escala” de rigoare in Sala Mendip. La ora 16:30 au ajuns in Sala Prieteniei unde Alex ne-a anuntat ca nu mai are resurse fizice sa continue. Am luat o pauza de o ora realimentandu-ne si ne-am intors impreuna pana in Sala Mendip. De aici, Octav, Sebi si Alex au continuat spre iesire. Radu, Adrian, Robert si George au mai ramas timp de o ora sa realizeze cateva cadre cu Sala Mendip. La iesire ne-am reintalnit.

Mihai, Tiberiu si Razvan au pornit la ora 12:00 spre Afluentul 6. Au ajuns dupa 5 ore la sifonul ce desparte Galeria Afluentului 6 de Sala Aniversarii. Mihai si Razvan au trecut sifonul dotati fiind si cu o butelie de 3 litri.

Marian a ramas sa ii astepte.  Mihai si Razvan s-au reintors dupa 30 de minute si, impreuna cu Marian au pornit spre iesire.

26.04-3.05.2015 Scoala de Topografie Subterana

Radu Dumitru a participat si absolvit cu calificativul FB nivelul 3 al Scolii de Topografie si Cartografie Subterana organizata de SRSC sub egida Scolii Romane de Speologie.

Cartografia cu ajutorul PC-ului, topografierea cu dispozitivul DistoX2 si managementul bazinelor carstice cu ajutorul software-ului specializat GIS. O saptamana de lucru plina.

La Scoala au participat 11 elevi: 8 la nivelul 1, 1 la nivelul 2 si 2 la nivelul 3.

25.04 – 3.05.2015 Stagiul TSA 1 Bucuresti Jupanesti

Valeriu Lipcanu si Alexandru Grecu au participat si absolvit cursul de TSA nivel 1 organizat de Asociatia Romana de Educatie Speologica.

Practic, diploma atesta faptul ca cel ce a dobandit-o este autonom pe coarda.

25.04.2015 Antrenamente TSA la faleza Ratei

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Roxana Gama, Cristina Stika, Mihai Hristescu, Dragos Serban

Alti participanti: Tiberiu Marian

O zi plina de Tehnica Speologiei Alpine la faleza din zona carstica Ratei.

17-19.04.2015 Pestera Polovragi

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Octavian Zloteanu, Roxana Gama, Mihai Dvorac, Cristina Stika, Mihai Hristescu, Adrian Radulescu, Robert Stroe, Camelia Dutescu.

Am parcurs in doua echipe traseul Intrarea Turistica – Intrarea Speologica. A fost efectuata o scufundare in sifonul 6 si am lucrat la amenajarea „Tirbusonului” din sala Sperantei in vederea depasirii stramtorii verticale existente.

27-29.03.2015 Bazinul Tismana

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Mihai Dvorac, Mihai Hristescu, Adrian Radulescu, Robert Stroe, Camelia Dutescu

Alti participanti: Attila Czernak, Oana Hristescu, Cristina Potirniche, Tiberiu Marian

Am localizat si marcat pe GPS o serie de pesteri mici din bazinul 2116: Pestera de sub Vf Cioclovina, Pesterile din versantul stang al vaii Tismana, Pesterile 1 si 2 din spatele manastirii, precum si doua cavitati noi. Radu si Mihaita au cartat pestera 2, 5 si o pestera neidentificata de sub manastire.

31.01.2015 Pestera Polovragi

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Roxana Gama, Octavian Zloteanu, Dragos Serban, Adrian Simionas, Adrian Radulescu, Robert Stroe, Camelia Dutescu, Alexandru Grecu.

Alti participanti: Cristina Potirniche.

Prima noastra tura din acest an s-a desfasurat sambata, 31 ianuarie si a fost dedicata vizitarii pesterii Polovragi, cavitate explorata de asociatia noastra inca din anul 1974. Tura a avut si un caracter de initiere pentru Camelia, Cristina si Alex carora le-am expus mai toate formele endocarstice intalnite pe parcurs.

Plecarea a fost din Bucuresti cu trei masini la ora 7:00. La ora 10:30 ne aflam deja la Pensiunea Cheile Oltetului unde am luat micul dejun. La ora 12:05 am intrat toti in pestera prin intrarea aval (turistica).

Echipa nr.1 compusa din Radu, Roxana, Adrian S., Camelia, Cristina si Alex a parcurs pe rand Galeria Turistica, Galeria Principala, Galeria Minunilor, si un segment din Galeria 27, iesirea facandu-se pe deschiderea amonte, prin Galeria de Acces. Echipa nr.2 compusa din Octav, Dragos, Robert si Adrian R. a coborat la Sala Activului in etajul inferior activ din dreptul galeriei Turistice pentru ca apoi sa urmeze traseul echipei nr.1. Jonctiunea echipelor s-a realizat la confluenta dintre galeriile 27 si Minunilor, Galeria 27 fiind parcursa impreuna pana la putul de 20 de metri. Aici, am „ajustat” echipele. Prima echipa formata din Radu, Roxana, Adrian R., Cristina, Camelia si Robert s-au indreptat spre iesirea speologica iar a doua echipa compusa din Octav, Adrian S., Dragos si Alex au continuat traseul pana la Sala I. De aici s-au intors pe acelasi traseu ca si echipa 1, pe Galeria de Acces, spre intrarea amonte.

Timpul de parcurs in subteran (TPS) a fost de 4h5m pentru echipa 1 si de 5h pentru echipa 2. O tura extrem de placuta intr-o pestera ce mai are multe de aratat atat noilor veniti in speologie cat si celorlalti.

Raport intocmit de Radu C Dumitru

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus