Muntii Bucegi 17-18.08.2018 Av.Mic din Coltii Tapului

Participanti A.S. Focul Viu: Radu Dumitru, Gabriel Dinu, Maria Ungureanu, Stefan Ungureanu, Mihai Hristescu.

Alti participanti: Monica, Oana.

Vineri dupa amiaza, Radu, Stefan, Maria, Gabriel si Monica au pornit spre Padina cu doua masini. A fost destul de frig peste noapte, temperatura coborand spre 5*C dis de dimineata. Umezeala multa.

Sambata dimineata a sosit si Mihai cu Oana. La 10:33 am plecat de la telecabina Pestera spre stana din capul Vaii Horoaba pe un cer senin.

De la stana am luat-o prin jnepenis spre Vf. Coltii Tapului unde se afla obiectivul turei: Avenul Mic din Coltii Tapului, descoperit si explorat de C.S.Hades Ploiesti la inceputul anilor ’80.

Norii se adunara laolalta si incepu dansul bubuielilor. Ne-am adapostit sub jnepeni pret de 1h20 min. Am facut si un ness, asteptand incheierea concertului.  Am continuat spre creasta dupa incetarea ploii.

Echiparea existenta lasa de dorit, fiind necesare inca doua spit-uri pentru dublarea actualelor fractionari, insa neavand trusa de spit-uri la noi, am mers pe ce am gasit.

Avenul are -17m si o dezvoltare de 20m. Se termina brusc in prundis. Un bloc de zapada inca mai dainuie pe fundul avenului. E foarte ok ca mars de apropiere, un bun antrenament pentru cavitatile aflate departe de orice drum de masina, in creasta si cu tot ce inseamna munte.

Intoarcerea la Padina am facut-o pe traseul turistic, prin Saua Strunga. Am ajuns inapoi la Padina la ora 22:30.

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus