15-17.12.2017 Ponorul Suspendat

La invitatia lui Ovidiu Dolcan de la Silex Brasov, am pus umarul la deplasarea catorva materiale necesare continuarii explorarii in aceasta nou nouta cavitate a judetului Gorj, ajunsa la 5Km topografiati si explorata incepand cu anul 2015 de speologii clubului din Brasov.

Participanti A.S.Focul Viu: Radu Dumitru, Razvan Olaru, Stefan Ungureanu.

Am pornit in data de 15.12 la ora 19:00 spre „locul de bastina” Polovragi. Un trafic autentic de Bucuresti ne-a facut sa „reusim” sa iesim pe autostrada abia dupa o ora. Inghesuiala a durat pana la Rm. Valcea. O data intrati spre Tg. Jiu, am putut respira usurati.

Am ajuns la pensiunea Valea Cernei putin inainte de miezul noptii. Ne-am luat camera rezervata in primire si am mancat „din traista”. Ne astepta o tura de 14 ore, astfel ca nu am mai zabovit mult si ne-am culcat.

La ora 8:30 am fost treziti de colegii din Brasov. Am luat micul dejun impreuna si am facut cunostinta cu ce urma sa caram si mai ales, pe unde.

La ora 11:30 am intrat si noi trei in cavitate dupa ce am facut o cale intoarsa de la pestera la pensiune pentru un ham uitat in bagaj. Dupa primele saritori, am ajuns din urma ceilalti trei colegi.

Tura a durat 15 ore si 30 de minute si ne-a placut foarte mult. Cavitatea este sportiva in

prima parte prin prisma spatiilor deloc generoase. In a doua parte, cavitatea impresioneaza pur si simplu prin volum, varietatea formelor de coroziune dar si a speleotemelor.

Trebuie felicitati sincer colegii de la Silex pentru o asa explorare si le multumim ca ne-au invitat si pe noi. Am fost de folos cu materialele deplasate.

Am incheiat anul cu o tura de anduranta !

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus